Органічні добрива – класифікація, огляд

Органічні добрива – класифікація, огляд

Стимуляція росту рослин, захист і адаптація до ґрунту – першорядні завдання, які ставляться добривам. У розрізі безпеки для природи і людського організму, органічні добрива користуються підвищеним попитом, ніж хімічні продукти. До складу органічних добавок входить калій, кальцій, азот, фосфор і інші мікроелементи. Тому, в порівнянні з хімічними препаратами, не можна заперечувати ефективність органіки.

Органічні добрива: види

Гній тваринного походження займає перше місце серед добрив. Доступність і ефективність – два критерії, які допомагають аграрію віддати перевагу гною. На органічні добрива тваринного походження впливає вид живності, який використовується для живлення корм, підстилка і спосіб зберігання.

Концентрат в кормі свиней наповнюють гній азотом, а грубі корми жуйних тварин накопичують в гної калій.

Орієнтуючись на потребу рослин в підживленні добрив, аграрій самостійно вирішує, який вид гною потрібно для поліпшення ґрунту. Невірний розрахунок концентрації гною знищить рослини. Тому до внесення органічних добрив в ґрунт, ставитися треба з розумінням справи.

Органічні добрива Пташиний послід – цінний стимулятор росту рослин. Підвищений вміст азоту в нітратній формі змушує аграрія вносити органічні добрива в ґрунт в осінній період. Якщо використовувати послід навесні, то велика ймовірність, що насіння або розсада згорить.

Торф і мул націлені на поліпшення ґрунтового покриву землі з високим вмістом глини або піску. В чорнозем, в чистому вигляді, вносити мулисті накопичення немає сенсу. Виняток – додавання торфу в компости для захисту ґрунту.

Компости, в порівнянні з іншими видами органічних добрив, менш цікаві аграріям. Причина – низький вміст поживних речовин. Однак на заміській ділянці, з використанням автономної каналізації, компости активно використовуються садівниками.

Сидерати по цінності для обробітку рослин можна порівняти з гноєм тваринного походження. Рослинна маса, що залишилася після збору високостебельних зернових культур, заорюється в ґрунт восени, після збору врожаю. Перегнилі за зиму сидерати покращують адаптацію рослин до ґрунту.

Комплексні органічні добрива

Чому б розрахунки щодо поліпшення ґрунту і створення добрив не довірити професіоналам. Таким, як Фортіс-комбі. Виробники комплексних органічних добавок, шляхом досліджень, дають аграріям готове рішення. Покупець озвучує вид рослини з бажаним результатом, і отримує робочий інструмент.

Органічні добрива Сотні проведених досліджень, відгуки користувачів, сертифікація продукції – гарант для покупця. Прагнучи витіснити конкурентів з ринку, виробники постійно покращують власний продукт.

На закінчення

У розрізі функціональності, майбутнє за комплексними органічними добривами. Біологічні компоненти підходять для вирощування зернових культур в промисловому масштабі, садівництві та обробленні овочів. Кімнатні рослини – будь ласка. Простота експлуатації, безпека для людини, живих організмів і ґрунту. Обмежень немає.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}