Органічні добрива для помідорів та овочів

Органічні добрива для помідорів та овочів

Урожайність – критерій, на який орієнтується садівник, дачник або аграрій. Цікавий кінцевий результат, а також час і фінанси, що витрачаються на обробіток культури. Обробіток овочевих культур, зокрема томатів, зобов’язує власника землі купувати мінеральні або органічні добрива для помідорів.

Органічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорів

Прийнявши для себе аксіому, що мінеральні добавки знищують ґрунт і негативно позначаються на споживачах врожаю, зупинимося тільки на екологічно безпечних органічних добривах.

Органічні добрива для помідорів

Міцна і здорова розсада – базис для майбутнього врожаю. Але в ситуаціях, коли вибір розсади обмежений, знайдуться рішення, що допомагають поліпшити кореневу систему і прискорити формування листа. Комплексні азотні органічні добрива підбадьорять рослина перед посадкою в землю.

Органічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорів

Примітно, що органіка не обмежує аграрія у виборі препаратів. Для обробки стебел перед посадкою дозволено використовувати один тип добрив. Для підживлення культур, з легкістю впроваджується добавка іншого виробника. Але експерти рекомендують зупинитися на одному бренді. Щоб, у разі виникнення питань при знятті врожаю, відповіді отримувати у одного продавця.

Підживлення рослин і догляд

У кожного виробника органічних добрив власна методика обробки ґрунту і рослин. Наприклад, продавець Fortis combi рекомендує обприскувати листя овочів до появи плода один раз в три дні. Причому, виробник самостійно провів сотні досліджень і гарантує збір врожаю з приростом мінімум 20%. Томатами продавець не обмежується. Органічні добрива для помідорів використовують для підживлення перцю, баклажанів та інших овочів.

Помідорам потрібна “суха голова, але мокрі ноги”.

Органічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорів Органічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорів

Томати, та й будь-які рослини на городі, не люблять посуху. Але і навряд чи дадуть урожай при надлишку води. Недостатність вологи відбивається на листі, які скручуються в бубони. Надлишок вологи призводить до почорніння незрілих плодів або їх фізичного пошкодження. Чітких вказівок по поливу немає. Для кожного виду ґрунту і регіону власні умови поливу. Експерти рекомендують стежити за листочками – повисли, значить поливаємо. Причому полив овочів виконується під корінь, або внідряється крапельний полив.

Заборонено зі шланга або відра поливати листя рослини зверху холодною водою.

На закінчення

Азотисті органічні добрива для помідорів – джерело поживних речовин і вітамінів для овочевих культур. Але догляд за рослинами починається не з появою плодів на кущі, а з розсади. Для підвищення врожайності аграрію доведеться копітка праця:

  • обробка кореневої системи і стебел розсади;
  • підготовка ґрунту;
  • системна обробка листя і стебел органічним добривом до появи плодів.

Органічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорівОрганічні добрива для помідорів

Але отриманий результат варто всіх витрат – як тимчасових, так і фінансових. Той же приріст врожайності в 20% окупає витрати для підприємця, або дає дачнику отримати більше продуктів при зборі. При цьому, органічні добрива виключають деградацію ґрунту і безпечні для людського організму. Екологічно чистий продукт – мрія споживача.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}