Добриво для орхідей: способи підгодівлі, рекомендації

Добриво для орхідей: способи підгодівлі, рекомендації

Орхідея – тропічний гість, якого раді бачити домогосподарки і власники присадибних ділянок в своїх оранжереях. У природних умовах, рослина добуває поживні речовини і воду з вологого повітря. Тому, в домашніх умовах, не кожній людині під силу виростити тропічний квітка. Добриво для орхідей допоможе вирішити проблеми. Однак експерти рекомендують з обережністю підходити до вибору підживлення для тропічних квітів.

Орхідею краще недогодувати, ніж перегодувати.

Збалансоване харчування для орхідей – секрет, яким діляться квітникарі. Підживлення добривами своїми силами або із застосуванням комплексних продуктів – вирішувати власнику оранжереї. У будь-якому випадку, додавання поживних речовин в раціон тропічної рослини позитивно позначиться на зростанні орхідей.

 Добриво для орхідей

Добриво для орхідей

Використовуйте спеціалізоване добриво для орхідей, якщо мова йде про мінеральних добавках. Але пам’ятайте, що мінерали знищують ґрунтовий склад. Тому, крім спостережень за орхідеями, доведеться стежити за складом землі і станом кореневої системи тропічної рослини. Застосування органічних добрив підвищує родючість ґрунту. Але і тут квітникарю належить контролювати дозування і скласти графік по харчуванню орхідей.

Добриво для орхідей

Годувати тропічні рослини експерти рекомендують водним розчином. Вносячи добриво для орхідей в ґрунт, або обробляючи стебла з листям обприскуванням. Знову ж таки, на рішення впливає склад підгодівлі для квітів. Пресовані добрива, у вигляді паличок, пластинок або таблеток, не рекомендують використовувати для підживлення тропічних рослин. Так як неможливо відстежити дозу через нерівномірне внесення добрива в ґрунт.

Коли і як підживлювати орхідеї

 

Поява нових стебел і листя вимагає обов’язкової підживлення рослини поживними речовинами. Спостерігайте за паростками і не залишайте орхідеї без добрива. Помітили, що зростання призупинилося, що частіше спостерігається в осінньо-зимовий період – добриво для орхідей обмежте. Також, експерти рекомендують в період цвітіння знизити або зовсім прибрати підживлення тропічної рослини поживними речовинами.

Перевагу у виборі експерти рекомендують віддавати азотистих органічних добрив. Азот плідно впливає на ріст стебла і листя. А органічні компоненти, що входять до складу препаратів, насичують ґрунт поживними речовинами.

Добриво для орхідейПеред внесенням добрива для орхідей, рослину поливають. Таким чином, квітка краще засвоїть отриману підживлення. Через 30-40 хвилин рослина обробляють добривом. Квітникар, на власний розсуд, занурює рослина з корінням в підготовлений заздалегідь розчин, або обробляє квітка обприскуванням. Удобрювати дозволено тільки здорова рослина. Якщо орхідея оброблена фунгіцидом, підгодівля заборонена. Виняток – затяжний період хвороби. Експерти рекомендують обприскувати орхідею слабким розчином органічних добрив і спостерігати за станом кореневища і листя.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}