Добриво для огірків своїми руками – методика

Добриво для огірків своїми руками – методика

Підживлення огірків для власників земельних угідь одвічна проблема. Адже зростання овочів безпосередньо пов’язаний з родючістю ґрунту. Популярність на ринку і потреба на кухонному столі живильного продукту змушує городників виготовляти добриво для огірків своїми руками.

Добриво для огірків своїми рукамиПеревірені рецепти, які легко знайти в друкованих виданнях, ЗМІ або мережі Інтернет, обіцяють землевласнику збільшення врожайності. У хід йде гній, дріжджі, продукти харчування з відходами та всілякі настої.

Добриво для огірків своїми руками

Дріжджі знищують бактерії і шкідників, як на паростках, так і в ґрунті. Тому дріжджові склади популярні у городників. Добриво легко замінити хлібом, який перед використанням належить вимочити в воді.

Добриво для огірків своїми рукамиСвіжі дріжджі настоюють три доби в воді, попередньо змішавши 1 пачку 25г з 10 літрами води. Якщо використовується хліб, то пропорція – 1 літр густий хлібної маси на 10 літрів води. Обробка по листу виконується з витратою 0,5 літра на один кущ.

Курячий послід використовується до води в пропорції 1:20. Суміш розчиняється в воді помішуванням, після чого фільтрується через ситечко. Курячий послід легко спалить рослину, тому органічне добриво вноситься з обережністю і тільки до появи плода.

Добриво для огірків своїми рукамиУ золі і цибулинні містяться мікроелементи, здатні прискорювати зростання розсаді. На виготовлення настоянки піде 2 тижні, але результат виправдає очікування.

Підживлення огірків: планування та підготовка

Процедура вносити добрив починається з тари, в якій власнику належить з’єднати інгредієнти і наполягати суміші, якщо того вимагає інструкція. Одним відром не відбутися. Експерти рекомендують для господарства підготувати дві чаші – дрібну і глибоку. А також потурбуватися накопичувальної ємності, де буде добриво для огірків настоюватися.

Добриво для огірків своїми рукамиОбробка рослин по листу додає необхідність обзавестися обприскувачем. Вибір за користувачем, так як на ринку сотні пропозицій і на результат пошуку впливає вартість. З недорогих за ціною варіантів – використання розпилювачів для очищення вікон. Флакон доведеться часто заповнювати, але економія фінансів очевидна.

Підживлення огірків – процедура планова. Овочівники удобрюють овоч в 4 етапи:

  • через 15 днів після висаджування розсади в ґрунт;
  • при формуванні квітів, коли масова частка цвітіння понад 50%;
  • на початку формування плоду добриво для огірків вкрай важливо;
  • для збільшення якості врожаю, обробка по листу обов’язкове при появі огірків на стадії росту 30-50%.

Добриво для огірків своїми руками, знаючи методику, створити не складно. Досвідчені городники заготовляють поживні суміші ранньою весною. На етапі приготування важливо дотримуватися пропорції, інакше результат при зборі врожаю не сподобається землевласнику.

Добриво для огірків своїми рукамиА тим, хто не бажає витрачати час на виготовлення підгодівлі для овочів, експерти рекомендують купити комплексне органічне добриво. Вміст флакона просто розбавляється у воді і, за допомогою обприскувача розпорошується на рослину. Органіка апріорі не підведе городника з врожайністю і заощадить час. Вибір за аграрієм.

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}