Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривом

Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривом

Що прекрасніше квітів в літньому саду? Тільки кімнатні квіти на підвіконні в квартирі або приватному будинку. Особливо взимку. Коли на вулиці виє хуртовина, а земля усипана снігом, лише квіточки нагадують про відпочинок під жарким сонцем.

Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривомКрасиві, здорові і пишно ростуть квіти – мрія господині або садівника. Однак вирощування зелені всередині будівлі нелегко. Квітникарю знадобиться поживна земля і сприятливі умови для зростання рослинності. Кімнатних квітів необхідна підгодівля. Інакше зелень на підвіконні загине.

Кімнатні квіти: підготовка

Повільне зростання, тонкі стебла, блідий забарвлення або скидання листя – симптоми хвороби рослин. Виснажена ґрунт – причина, по якій кімнатні квіти гинуть. Виправити ситуацію допоможе заміна землі і підживлення рослин органічними добривами.

Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривомРослинники рекомендують землю, а точніше ґрунт для квітів, купувати в магазині. Ґрунт під вікном будинку або поблизу під’їзду – безкоштовний варіант. Однак шанс убити рослину зросте на порядок. Мікроби, мошки, черви – живності в вуличної землі багато. Улюблені кімнатні квіти потребують родючому ґрунті.

Кімнатні рослини: підживлення

Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривомДомашнім квітам підійдуть натуральні, або органічні добрива на азотної основі. З органіки вибір впаде на гній птахів, тварин або комплексні препарати. З натуральної підгодівлею трохи складніше. Народні рецепти пропонують десятки варіантів. Але підходять рішення не всім. З натуральними добривами обережність не завадить.

  • Кавова гуща допомагає розпушити ґрунт. Відмінне рішення для квітів з розвиненим кореневищем. Доставка кисню і поживних речовин до коріння забезпечена. Недолік – ґрунт швидко висихає.
  • Чайна заварка непогана підгодівля. Але мова йде про справжній чорному індійському або китайський чай. Пакетоване сміття – погане добриво.
  • Цедра цитрусових містить ефірні масла, які допомагають кімнатних квітів переносити хвороби і боротися зі шкідниками. Недолік – попередня підготовка, яка забирає 5-7 днів на створення настоянки.Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривом
  • Бананова кожура – гідне азотне добриво для ґрунту. Садівники радять стежити за субстратом і не допускати появи мікроорганізмів в ґрунті.
  • Цибулиння за змістом корисних мікроелементів на одному щаблі з органічними добривами. Тільки приготування смердючого відвару зупиняє власників кімнатних рослин.
  • Цукор при бродінні розпадається на глюкозу і фруктозу. А з курсу біології відомо, що глюкоза – джерело енергії для живих організмів і рослин. Ось тільки для розпаду цукру на складові знадобиться каталізатор – вуглекислий газ. Шкода про це мовчать народні рецепти.

На закінчення

Кімнатні квіти потребують підгодівлі – це факт. Ось тільки вибрати добриво складніше, ніж доглядати за рослиною. Експерти по рослинництву рекомендують квітникарям подивитися на аграрний сектор. Обробляючи технічні культури, хлібороби використовують органічні або мінеральні добрива. Кава, цибулевий шкірка або цукор залишаються за кадром.

Кімнатні квіти: підгодівля органічним добривомВисновок очевидний. Кімнатним рослинам потрібно правильна підгодівля. Заздалегідь збалансований комплекс добрив, що пройшов дослідження і отримав схвалення відповідних інстанцій.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}