Як правильно пересадити орхідею: покрокова інструкція

Як правильно пересадити орхідею: покрокова інструкція

Орхідея – вибагливий квітка, який не просто виростити в домашніх умовах. І, якщо початківець квітникар доб’ється зростання по стеблу і кореневища, не факт, що побачить цвітіння. Рослина потребує догляду і пересадці. Адже велика кількість коренів просто виштовхують квітка з горщика. Як правильно пересадити орхідею, читачеві розкажуть експерти.

Як правильно пересадити орхідеюПересадка квітки обов’язкове при «вискакуванні» кореневища за межі горщика. При поливі орхідеї водою з водопроводу, або при використанні підгодівлі погіршується ґрунт. У таких випадках квітка також пересідає з заміною гумусу.

Як правильно пересадити орхідею

Для операції потрібно ґрунт. При мінімальному бюджеті підійде універсальна суміш. Однак експерти рекомендують купити підготовлений склад для орхідей, що складається з гумусу, кори сосни і моху. Перевагу краще віддавати виробникам, розфасовують перераховані суміші окремо по пакетиках. Причина проста – кору сосни і мох перед використанням доведеться замочувати у воді.

Як правильно пересадити орхідеюДля пересадки знадобиться активоване вугілля. Природний адсорбент не обов’язково компонент. Садівники використовують вугілля для закриття ран рослині при обрізанні кореневища. Ножиці, секатор, ніж – інструмент вибирається за бажанням користувача. І підопічний – орхідея.

Покрокова інструкція

  1. У відро з водою висипається соснова кора і мох з пакета з придбаним в магазині ґрунтом. Замочування забирає 12 годин. Садівники рекомендують процедуру виконувати заздалегідь, залишаючи суміш киснути у воді на ніч. Гумус мочити не обов’язково.
  2. Квітка акуратно вилучається з горщика. З кореневища усувається старий ґрунт. Обрізати жовті коріння не треба – жовтий колір не ознака хвороби. А ось підгнилі корінці ріжуть до твердих тканин. Зрізи обробляються подрібненим порошком активованого вугілля.
  3. Очищене рослина знову занурюється в чистий горщик. Кореневище присипається сосновою корою і мохом. Мета квітникаря – жорстко зафіксувати орхідею в горщику. Звірку насипається гумус. Утрамбовка землі виключена – адже так поламаються ніжні коріння квітки. Рослина поливається. Після усадки ґрунту, горщик наповнюється гумусом по верхні краю.

Як правильно пересадити орхідеюПісля пересадки, орхідею заборонено ставити під прямі сонячні промені і підгодовувати добривом. Рослині належить прийняття оновленого ґрунту. Тільки через тиждень, квітка дозволено обробляти добривом по стеблу і кореневища.

Розбираючись, як правильно пересадити орхідею, експерти відзначають, що підгодівля допустима, якщо використовується комплексне органічне добриво. Йдеться про безпечні складах на основі азоту. Виробники подібних добрив заявляють про підгодівлі орхідей після пересадки.

Підготовка, увагу і послідовне виконання інструкції, допоможе починаючому квітникарю оновити ґрунт улюбленим орхідей.

Як правильно пересадити орхідеюПроцес заміни ґрунту забирає 10 хвилин на один горщик з квіткою. Тому висновок очевидний – в пересадці орхідей складнощів немає. Хочете знати більше – підписуйтесь на команду Fortis-combi в соціальних мережах. Проект молодий, але вже встиг довести продуктивність на полях України і в оранжереях квітникарів. Не соромтеся задавати питання.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}