Добриво для троянд: підгодівля квітів, догляд

Добриво для троянд: підгодівля квітів, догляд

Гумус, добрива та догляд – перелік вимог, необхідний для догляду за трояндами. Ніяких секретів у вирощуванні квітів немає. Адже перераховані критерії – стандартний набір для зростання, цвітіння і утворення плодів. Однак початківці квітникарі не знають, як вибрати добриво для троянд. Мінеральні або органічні підгодівлі, а також народні засоби заважають знайти вірне рішення.

Потреба квітів у фосфорі, калії і азоті дозволяє рослинникам використовувати будь-яку з перерахованих підгодівлі для троянд. Обмежень немає. Професіонали запевняють, що квітка набере силу і сформує красиві бутони на будь-якому добриві.

Добриво для троянд

Гнойова рідина парнокопитних домашніх тварин або курячий послід готують в пропорції 1:10 до води. Дозування для вуличного рослини – одне 10-літрове відро на кущ. Добриво для троянд, вирощуваних на підвіконнях, дозування інша. Квітникар підгодовує рослина сумішшю води з гноєм так, щоб не залити троянду.

З мінеральних добрив квітникарю підійдуть діаммофос або нітрофоска. Виготовлена ​​на основі калію, фосфору й азоту суміш позитивно впливає на ріст стебел, листя і бутони. Підживлення готується змішуванням однієї столової ложки добрива з десятьма літрами води.

Добриво для трояндКомплексні органічні добрива вважаються найкращим рішенням для квітникаря. У порівнянні з мінеральними добавками, органіка нешкідлива для навколишнього середовища. Ґрунт, в якому росте троянда, не зіпсується. Сам квітка екологічно чистий. Препарат нешкідливий для людини при попаданні на шкіру або вдиханні. Дозування виробники органічних добрив вказують на упаковці.

Підживлення квітів: заборони

  • Добриво для троянд не можна вносити в спекотний літній день і під час посухи. Квітникарі підгодовують рослина після заходу сонця.
  • Не можна поливати троянди холодною водою. Квітка, як людина, простудиться і захворіє.
  • Перевищення дозування добрива знищить рослина. Також не можна вносити свіжий пташиний послід, що не розбавивши попередньо у воді.

Догляд за трояндами навесні

  1. Звільнити троянду з укривного матеріалу, землі або тирси.
  2. Обрізати сухі, підмерзлі і темні гілки з листям.
  3. Обсипати квітка кістковим борошном або золою.
  4. Полити добривом троянду, як тільки рушить у ріст.
  5. Після першого цвітіння знову підживити квітка і підсипати золи.
  6. Періодично обприскувати добривом і поливати в посуху.

Добриво для троянд, поживний ґрунт і догляд – вимоги не змінюються століттями. Поліпшується підхід до роботи з трояндами, підвищується якість добрив, ввозиться гумус. Але базовий перелік залишається незмінним.

Добриво для трояндЕксперти запевняють, що правильно вибране добриво допоможе новачкові в вирощуванні квітів. На ринку сотні пропозицій. А продавці, прагнучи реалізувати товар, стверджують, що тільки їх продукція допоможе в догляді за трояндами. Не вірте. Змінюються тільки назви, склад залишається незмінним. Відмінність тільки в відношенні квітникаря до власних земельних угідь. Органіка нешкідлива для живих організмів і ґрунту. Мінеральні добрива шкідливі для навколишнього світу.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}