Що таке карбамід: склад, застосування, відгуки

Що таке карбамід: склад, застосування, відгуки

Що таке карбамід? Карбамід – це мінеральне добриво. Інакше – сечовина. З курсу хімії, карбамід – кінцевий продукт метаболізму білка. І, якщо зовсім заглибитися в хімію, то карбамід – це амід вугільної кислоти. Безбарвні кристали, на подив без запаху, як того очікує читач після назви «сечовина».

Яка ж зв’язок між карбамідом і мінеральними добривами?

Що таке карбамідУ чистій сечовині вміст азоту 46%. Той самий азот, який вкрай необхідний рослинам для росту. Додамо відмінну розчинність речовини у воді і відсутність хлору, якщо порівнювати з іншими мінеральними добривами.

Що таке карбамід: позитивні якості

При добриві сільськогосподарських культур, сечовина дає відмінні результати. Застосовується для позакореневого підживлення. На практиці карбамід придатний для всіх прийомів і термінів внесення в ґрунт.

Що таке карбамід

  • Основна підгодівля. До посіву готується грунт. Експерти рекомендують відразу ж закладати ґрунт після зрошення. Так як аміак випаровується на відкритому повітрі.
  • Передпосівна підгодівля. Посів і зрошення мінеральним добривом виконується одночасно. Однак заборонено зерно змішувати з сечовиною.
  • Вегетативна підгодівля. Внесення мінеральних добрив у ґрунт раціонально при штучному поливі зернових культур. Інакше аміак вивітриться, а рослина не отримає підживлення.
  • Позакореневе підживлення рослин. Карбамід розчиняється в воді і рослини зрошуються розприскувачі добрив.

Карбамід: недоліки

Сечовина швидко розкладається на аміак і вуглекислий газ. У тісному контакті з паростком або насінням спостерігається окиснення рослини і знищення. Необережність у поводженні з мінеральним добривом погубить урожай.

  • Біурет – амід аллофановой кислоти, який утворюється при грануляції карбаміду. Шкідливий органічна сполука, яка знищує живі організми, включаючи і рослини. Благо біурет нестійкий і швидко розпадається на органічні складові. Однак при закладенні насіння з карбамідом не виключено знищення врожаю.
  • Карбамід – сильний окислювач. Часте використання мінерального добрива зрушить pH грунту в кислу сторону. Для відновлення ґрунту доведеться вносити луг. Найпростіший і дешевий спосіб – внести в ґрунт вапняк. Треба пам’ятати, що часті гри з сечовиною і вапном приведуть до деградації грунту.

На закінчення

Що таке карбамідВикористання карбаміду для підживлення рослин без шкоди для людського організму. У мінерального добрива відмінна розчинність і змішуваність з іншими речовинами. Сечовина добре засвоюється рослинами, а врожайність б’є рекорди при зборах.

Що таке карбамід? Це речовина, яка знищує ґрунт. Причому не сам карбамід, як усунення його впливу на грунт. Проблема вирішується двома шляхами. Сечовина використовується аграріями один раз в три роки для того, щоб кислотність грунту повернулася в норму. Або для підживлення рослин власник землі застосовує нешкідливе комплексне органічне добриво. Наприклад, таке, як Фортіс комбі.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}