Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах

Починаючи з кісточки лимона і закінчуючи цитрусовим деревцем з плодами через 5-7 років, хороший показник. Результат отримати допомагає природний відбір і прагнення рослин до зростання. Перед тим, як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах, створюються прийнятні умови для рослинності. Просто і зрозуміло. Нічого зайвого.

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах

Танців з бубном не буде потрібно. Алгоритм дій простий і вимагає неухильних виконань. Для любителів фрази «і так зійде», отримати бажаний результат не вийде. Вірніше вийде, але напевно не сподобається. Селекція, і тільки селекція, призведе рослинники до позитивного результату. Отже, як виростити лимон з кісточки в домашніх умовах? вимоги:

  1. Пошук насіння. Для що робиться результату вибирається велика без видимих ​​пошкоджень кісточка. Знайти бажане насіння вдасться в свіжих лимонах, які оброблялися тільки органічним добривом. Насіння лимонів після обробки мінеральними або гормональними складами виглядають збитково. До речі, любителям лимонів на замітку – округла поверхню насіння свідчить про нітратної чистоту продукту.
  2. Підготовка ґрунту. Купувати дорогі чорноземи немає сенсу. Досить купити грунт для орхідей або інших кольорів, який спочатку розділений на чорнозем і адсорбенти у вигляді моху і кори дерев. Потрібні вони для утримання вологи усередині горщика, так як лимон любить вологе середовище.

Алгоритм дій для рослинники

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовахДля вирощування лимона доведеться назбирати два десятка насіння. З 50% насіння лимона зрізається зовнішня оболонка. Процедура не обов’язкова, однак, результати досліджень показують, що паросткам простіше рости без зовнішньої шкаралупи. Два десятка очищених і не очищених насіння кладуть в чашу і заливають повністю водою на період 7-8 днів. Щодня вода змінюється.

Попередньо готується горщик для вирощування лимонного дерева. На дно тари укладається кора дерев для створення дренажу. Після чого засипається грунт.

Насіння в землю садять по спіралі, починаючи з центру і закінчуючи бортом горщика. Між насінням відстань не менше 5 мм. Після чого розсадження присипається грунтом і закривається мохом зверху.

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовахУ виняткових випадках Рослинники рекомендують присипати поверхню грунту піском або негабаритним камінчиками. Процедура зайва, якщо для приховування насіння використаний мох. Адже мета піску або щебеню – утримати вологу всередині горщика. А мох з грунту для орхідей впорається із завданням значно ефективніше.

Спостереження за ростом лимонного деревця

На етапі появи паростків доведеться рослинникам довіритися інтуїції. Адже з імовірністю 50%, на світло з грунту з’являться 10 паростків. Професіонали рекомендують отсаживать паростки в інші чаші, з попередньо підготовленим грунтом. У найближчий місяць, відсіяти погані паростки не утруднить рослинники.

Як виростити лимон з кісточки в домашніх умовахДля стимулювання росту і цвітіння знадобиться додаткова стимуляція рослин. По-перше, обов’язкова обрізка слабких листя і гілок. По-друге, в грунт треба внести підгодівлю, а стовбур і листя рослини поверхнево обробити органічним добривом.

Більше втручань не буде потрібно. Очищене від сміття і «заряджене» органічним добривом рослина піде в зростання. Так, як того вимагає природа і природний відбір. Дайте квітки світло і воду, а результат не змусить себе довго чекати.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}