Що таке нітроамофоска: переваги і недоліки

Що таке нітроамофоска: переваги і недоліки

Що таке нітроамофоска? Це нітрати амонію, фосфору і калію. Наблизившись до рослинництва, нітроамофоска – це мінеральне добриво на основі азоту, фосфору і калію.

Що таке нітроамофоскаТверда гранула – класична форма мінерального добрива. Сірий, чорний, бурий колір – виробники підфарбовують нітроамофоску, намагаючись залучити покупців. Вноситься в грунт в сухому вигляді перед посівами. Або розчиняється в воді для підгодівлі зрослих культур і квітів, по стеблу або листям.

Що таке нітроамофоска: переваги

Низька ціна і простота використання для аграріїв і квітникарів на першому місці. Нітроамофоска, в порівнянні з іншими мінеральними добривами, дешевше. Якщо порівнювати за змістом в складі домішки азоту, фосфору і калію. Комфортабельності додає зручна структура мінерального добрива. Гранули легко зважувати, транспортувати, зберігати і застосовувати за призначенням.

Що таке нітроамофоска

  • Нітроамофоска при підвищеній вологості не злипається, проте у воді чудово розчиняється. При тривалому зберіганні, нітроамофоска чи не перетворюється в цеглу – гранули не злипалися, як це відбувається з тієї ж селітрою.
  • Три базові елементи – калій, фосфор і азот, виробники поміщають в одну гранулу в рівних частках. Тобто, перемішувати мінеральний склад перед використанням не потрібно. Частка діючих речовин на одну гранулу не менше 30%.
  • Урожайність мінерального добрива 30-60%. Для кожної культури власне значення, з урахуванням складу грунту, поливу і підгодівлі.

Зворотній бік медалі

Поряд з видимими перевагами, добрив властиво володіти і переліком недоліків. З огляду на, що нітроамофоска на мінеральній основі, негатив обов’язково знайдеться.

Що таке нітроамофоска

  • Неорганическая природа походження добрива гарантує знищення родючого грунту. Вимивання корисних речовин і утворення нітратів з нітроамофоски неминуче. Хочете зберегти родючість грунту – використовуйте комплексні органічні добрива.
  • З’єднання на основі азоту, фосфору і калію нестійкі. Навіть сухим гранулам властиво втрачати структуру. Тому термін зберігання нітроамофоски обмежений півріччям.
  • З курсу хімії відмінники знають, як реагують на нагрівання сполуки калію з азотом. Нітроамофоска не просто горить, а вибухає, як динаміт. Відповідно для мінерального добрива будуть потрібні спеціальні умови транспортування, зберігання і використання.

Правильна підживлення рослин

Розібравшись, що таке нітроамофоска, пора перейти до інструкції по застосуванню. Мінеральне добриво рекомендують використовувати для чорноземів і глиноземів. Чим щільніше склад грунту, тим більше часу знадобиться удобрення для створення сприятливих умов рослинності. В чорнозем і глинистий землю гранули вносять восени, а в піщаник – навесні, перед посівом. У розрізі українського чорнозему, нітроамофоска вноситься так:

Що таке нітроамофоска

  • озимі та ярі культури – 300-400 кілограм на один гектар;
  • соняшник, кукурудза, цукрові або кормові буряки – 200-250 кг на 1 га;
  • ріпак – 100 кг / га;
  • плодові дерева – 80-100 грам на 1 квадратний метр;
  • ягідні культури – 40-50 гр на 1 м.кв .;
  • томати, картопля та інші овочі – 20 грам на 1 квадратний метр.

Для підгодівлі кімнатних або вуличних квітів нітроамофоску розводять в пропорції 2 столові ложки на 10 літрів теплої води з поз крана. Рослина обприскується у вечірній час. Вранці обов’язковий полив квітки водою.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}