Органічні добрива для городу та саду

Органічні добрива для городу та саду

Підживлення рослин добривом допомагає аграріям підвищити врожайність. Тому на ринку утворився відповідний напрям, де покупцеві пропонують сотні готових рішень. У розрізі якості і ціни, майбутній власник, вибираючи органічні добрива, додатково розглядає і способи внесення підгодівлі в ґрунт.

Органічні добриваУ порівнянні з мінеральними добривами, органіка менш ефективна в підвищенні врожайності. Зате, органічні добрива не завдають шкоди ґрунту. Мінеральні добрива виготовляються в промислових масштабах і тоннами вносяться в ґрунт, а за вартістю виходять дешевше. Хімічна підгодівля помітно посилює ріст рослин, але органічні  добрива порадують аграрія тривалістю дії.

Органічні добрива: способи внесення

Експерти запевняють, що для поліпшення врожайності потрібні родючі ґрунти. Підвищити зростання зернових культур або овочів на пісковику або глинистому ґрунті добрива не забороняється. Однак домогтися високих результатів проблематично. Не можна забувати про агротехнічні заходи, що проводяться після збору врожаю і перед посівом.

Органічні добрива Класичний передпосівний період вимагає обов’язкового внесення добрив в ґрунт. Підживлення розраховано на сезон і гарантує зняття 1-2 врожаїв для аграрія. При внесенні органіки в ґрунт, витримуються вимоги по глибині. Для чорнозему, добрива поглиблюють в ґрунт на 20-25 сантиметрів, для глини або піску вистачить і 10-15 сантиметрів.

Органічні добрива При посадці саджанців або під час посіву, також рекомендується вносити органічні добрива. Адже ріст кореневої системи і поява паростка вирішують подальшу долю культури або рослини. Обробці піддається, або ґрунт, або посівний матеріал. Останній варіант ефективний, так як добриво гарантовано обробляє насіння і раціонально використовується.

Після посіву рослини обробляються добривами під час вегетації. Листя, стебла, кореневища – для кожного типу органіки власні умови використання. Не виключений комплексний підхід. Дорогі препарати, без додавання гормонів, найчастіше універсальні. Так як не завдають шкоди живим організмам, природі, ґрунту і самим рослинам.

Органічні добрива Сумлінні виробники, такі, як «Фортіс комбі», не обмежують покупця в використанні добрив. Промислові сільськогосподарські угіддя, приватний город або оранжерея в приміщенні – комплексний продукт дає нове життя рослинам.

Органічні добрива своїми руками

Бажаючи заощадити на придбанні підгодівлі для рослин, аграрії створюють власні рішення для поліпшення врожайності. Подібні експерименти не увінчуються успіхом в промислових масштабах. Однак для квітникаря, в домашніх умовах, рішення дієві.

Кава підвищує кислотність. А кавова гуща підвищує вміст азоту в ґрунті. Кімнатним і вуличним квітам такого добрива вистачить для зростання і цвітіння.

Бананова шкірка при гнитті виділяє корисні речовини, які допомагають рослині в зростанні. Важливо не перестаратися і не спалити рослину таким цінним органічним продуктом.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://fortis-combi.com/wp-content/uploads/2018/05/555.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 320px;}